Stedelijk wint pitch op symposium Miljoenennota

21 november 2019

Het team van het Stedelijk heeft de pitchwedstrijd gewonnen op het Symposium Miljoenennota in de Grote Kerk van Breda. De prijs bestaat uit een fraaie replica van ‘het koffertje’ van Prinsjesdag en een bezoek aan de minister van Financiën, Wopke Hoekstra. 

Het Symposium Miljoenennota (voor leerlingen economie) werd op 19 november voor de tweede keer gehouden en het thema was dit keer ‘duurzaamheid’. Ons team bestond uit Lola van Amelsfort, Sybe Bouman, Julius de Jong, Tim Nederlof, Max Vervoort, Valentijn Zuidema, Jasper van den Maagdenberg en Jan van Zwieten en werd begeleid door economiedocent Ingeborg Stam.  De opdracht was dat elke school een innovator zou meenemen uit eigen kring en zijn of haar verhaal zou promoten. Na de eerste plenaire pitchronde waarbij Max Vervoort vurig het idee van onze innovator lanceerde, stonden we al op een derde plaats. Daarna gingen de leerlingen verspreid over negen tafels elk hun eigen ondernemer verder promoten. Nadat iedereen uiteindelijk alle ideeën had  aangehoord en alles had kunnen vragen aan de verschillende innovators, werd er opnieuw gestemd. Het was nog even spannend maar uiteindelijk bleek dat wij het beste idee hadden! 

Natuurlijk hebben we gewonnen omdat ons team gewoon heel goed was, maar ook omdat we een heel sympathieke ondernemer met een goede business case bij ons hadden. Sybe Bouman had namelijk via zijn netwerk Riccardo de Waal uitgenodigd om zijn bedrijf Twig en Forest te promoten. De missie van dit bedrijf is de reizende consumenten de mogelijkheid te bieden om ook onderweg eerlijk, bewust en duurzaam te consumeren. Natuurlijk gaat Riccardo met ons mee naar Den Haag en onderweg zullen we hopelijk lekker veel duurzaam geproduceerde chocola eten! 

De initiatiefnemers van het symposium zijn: Lans Bovenberg, Arie Roobol, Jan van der Spek en Leo Stevens in samenwerking met de Tilburg University.  

Stedelijk wint pitch op symposium Miljoenennota

Terug naar het overzicht

Onze keurmerken en samenwerkingen