Reizen en excursies

Op het Stedelijk Gymnasium Breda vinden we algemene vorming erg belangrijk. Daarom staan reizen bij ons hoog in het vaandel. Door te reizen vergroot je je talen- en mensenkennis en zie je in het echt wat je tijdens de lessen op school hebt geleerd. 

Een greep uit de reizen die op dit moment op het programma staan:

  • In klas 1 gaan we drie dagen naar York in Groot-Britannië om de geleerde kennis van het Engels in de praktijk te brengen.
  • In klas 2 naar Xanten waar we de Romeinse opgravingen gaan bekijken.
  • In klas 3 gaan we drie dagen naar Ieper om meer te leren over de Eerste Wereldoorlog.
  • In klas 4 gaan we naar Londen, Parijs of Berlijn om cultuur te snuiven bij de talen die we leren op school. Heb je Spaanse lessen gevolgd? Dan kun je mee naar Valencia waar je je nog meer verdiept in de Spaanse taal en cultuur. Ook is er de mogelijkheid om mee te gaan op de skireis tijdens de voorjaarsvakantie in klas 4. Een fantastische kennismaking met wintersport of juist een extra uitdaging door de lessen die je krijgt op de piste.
  • Aan het begin van klas 5 is er de Limburgweek, waar er door middel van projecten op een andere manier aandacht besteed wordt aan vele vakken. Wie tekenen of muziek volgt, gaat bovendien in klas 5 nog enkele dagen naar Parijs.
  • En tot slot, eind klas 5 of begin klas 6, dé klassieke reis naar Rome of Griekenland. Deze achtdaagse reis is de kroon op je gymnasiale opleiding! 

Als gevolg van het coronavirus is het doorgaan van de reizen in schooljaar 2020-2021 helaas onzeker. Informatie over het al dan niet doorgaan van een reis wordt gedeeld met leerlingen en ouders zodra er een definitief besluit genomen is.

Onze keurmerken en samenwerkingen