Het is vandaag:
 
Beste leerling van groep 8

Beste groep 8-leerling, daar sta je dan, bijna klaar met de basisschool en op zoek naar een geschikte middelbare school.


Van harte welkom op de groep 8 pagina van Stedelijk Gymnasium Breda. We hebben ook dit jaar weer een mooie voorlichtingscampagne achter de rug met diverse activiteiten waaronder een druk bezochte Open Dag en een vrolijke en nuttige proeflessenmiddag. Hopelijk heb je gezien dat leerlingen zich bij ons thuis voelen. Dit vinden wij heel belangrijk. Als je je goed voelt, kun je je ook goed ontwikkelen, denken wij. Daarom besteden we veel aandacht aan leuke activiteiten om je medeleerlingen beter te leren kennen.

Wij zijn het enige zelfstandige gymnasium in Breda. Dit betekent dat wij, met de klassieken als fundament, veel aandacht hebben voor onderwijs op een hoog niveau. Door de klassieke talen krijg je veel kennis en vaardigheden waar je de rest van je leven profijt van zult hebben.
Daarnaast bieden wij van klas 1 tot en met klas 6 uitdagingen op meerdere gebieden: taal, cultuur, techniek en sport. Wie bij ons uiteindelijk met een diploma de poort verlaat, heeft meer dan genoeg bagage om in het hoger onderwijs vooruit te kunnen.

Als je inmiddels je keuze voor een middelbare school hebt gemaakt en besloten hebt om je bij ons aan te melden, kan je op de pagina aanmelding en toelating lezen wat je allemaal mee moet nemen. Als je belangstelling hebt om je aan te melden voor de Bring Your Own Device klas, kan je daar hieronder meer informatie over vinden.

BYOD-KLAS

Leerlingen die zich komen aanmelden voor onze school, kunnen op het aanmeldformulier aangeven of ze in aanmerking willen komen voor een plek in een BYOD-klas.


BYOD staat voor Bring Your Own Device. Dit betekent dat leerlingen een eigen laptop meenemen naar school en deze vaak in de les mogen gebruiken. Hierdoor kun je zowel in als buiten de lessen altijd op dezelfde laptop werken. Kijk hier voor meer informatie over de BYOD-klas.


Mogelijkheid om laptop te huren of te kopen bij de Rent Company
Met ingang van het schooljaar 2019-2020 gaat onze school een samenwerkingsovereenkomst aan met de Rent Company. Dit bedrijf is gespecialiseerd educatie-laptops. ouders de gelegenheid biedt om een laptop te huren voor hun kind tegen een redelijke prijs en met aantrekkelijke service- en garantievoorwaarden. De service komt erop neer dat een leerling een kapotte laptop kan inleveren op school en zolang een vervangend apparaat meekrijgt. De Rent Company haalt wekelijks de kapotte devices op, verzorgt de reparatie en levert ze weer op school af. Er zijn al laptops te krijgen die voldoen aan de vereiste specificaties voor een BYOD-klas voor circa 15 euro per maand.

Meer informatie over huren op kopen van een laptop is hier te vinden. Deze informatie is nog wel gebaseerd op de modellen en prijzen van 2018-2019. De versie voor het komend schooljaar wordt uiterlijk in mei verwacht.


AANMELDEN NIEUWE LEERLINGEN

12 maart 2019    Aanmelden nieuwe leerlingen A t/m K

13 maart 2019     Aanmelden nieuwe leerlingen L t/m Z

Op beide avonden is de school geopend van 17.00 tot 20.30 uur.

Zie voor meer informatie: pagina aanmelding en toelating

 


SPAANSE LES VOOR GROEP 8 

Na de zomervakantie start er weer een beginnerscursus. Informatie hierover komt t.z.t.

 

Kijk vooral verder op onze website waar je veel informatie vindt over onze school: het onderwijs, de activiteiten en de begeleiding.

 

Mocht je al vragen hebben of nog meer informatie willen, neem dan gerust contact op via groep8@gymnasiumbreda.nl  

 

 

 

 

 


Scholen op de kaart
Informatie voor groep 8
Snel naar