Het is vandaag:
 
Article Details
Verslag Valenciareis Bericht geplaatst op: 11-4-2019

Het tweede deel van de week was er, naast de vier uurtjes school ‘s ochtends of ‘s middags, een leuk en actief programma. Zo hebben we op woensdag een wandeling van maar liefst zes uur (!) gemaakt en hebben we verschillende musea bezocht. 

Donderdag was het tijd voor Ciudad de las Artes y las Ciencias, een groep futuristisch uitziende gebouwen ontworpen door de beroemde Valenciaanse architect Santiago Calatrava, en L’Oceanogràfic, het grootste zeedierenpark van Europa. In L’Oceanogràfic hebben we o.a. de spectaculaire dolfijnenshow bezocht. Gedurende de week hebben we ook verschillende Valenciaanse en Spaanse delicatessen geproefd: horchata, paella, tortillas, churros en verschillende tapas. 

Vrijdagmiddag was het helaas weer tijd om terug naar Nederland te keren. Het was een leerzame en fantastische week met een geweldige groep mensen en prachtig weer. 

¡Muchas gracias!

Marieke van Spreuwel en Milou Verbakel 

----------------------------------------------------------

Nadat wij op 7 april vanaf Schiphol waren vertrokken, kwamen wij in het prachtige Valencia aan. De warmte kwam ons meteen tegemoet toen we het gastgezin gingen ontmoeten. Alle gastgezinnen waren zeer aardig en experts op het gebied van de Spaanse en Valenciaanse keuken.

De ochtenden brachten we door in de school, die gespecialiseerd is in het onderwijzen van buitenlanders die Spaans willen leren. Dit doen ze in een leuk en hip gebouw, dat midden in het centrum staat, omringd door heerlijke bakkers voor de liefhebbers. De docenten zijn super aardig en bekwaam. En na de lunch werd de dag gevuld met activiteiten en vrije tijd in de stad, zoals: zonnen/voetballen op het strand, kookles met chef Nando en winkelen in de stad. Bovendien hadden we op dinsdagavond een ware paella-party, waar de enige echte chef Nando twee enorme pannen met hemelse paella serveerde (era muy buena).

Cibrán Stevens (klas 3) en Dirk van Amelsfort (klas 4)

Terug