Het is vandaag:
 
Article Details
Pugna Bericht geplaatst op: 8-4-2019


De jaarlijkse wedstrijd voor klas 3, ter afsluiting van de onderbouwperiode Latijn en Grieks, kwam dit jaar wat langzaam op gang. De XII Werken van Herakles werden niet door ieder allemaal ten uitvoer gebracht, maar een gunstige uitzondering hierop was klas 3A. Helaas hadden zij zich niet gewaagd aan het zingen van een Loflied op Latijn (wél mooi uitgevoerd door 3B !), waardoor de uiteindelijke overwinning met een half puntje tekort aan hun neus voorbij ging. .

Klas 3F bleek dan weer het creatiefst te zijn geweest op het gebied van de Literaire, Muzikale, ICT- , Dramatische en Handvaardige verwerking van alles wat zij de afgelopen jaren hebben zien langskomen m.b.t. de Klassieke Oudheid: zo zag de kritische jury onder andere een afschrikwekkend Medusa- hoofd en een écht werkend aquaduct, hoorde een rap over het Griekse lidwoord, bladerde door een voorleesboek, speelde een game en beleefde de verfilming de ontvoering van Proserpina.

Maar.. de eindoverwinning van de dag ging toch naar klas 3E, die het best bleek op het gebied van de Sport(onderdelen) en Spel (Kennis van de Taal en Cultuur)). Of bleek het feit dat de priesteres van de dag tévens de mentor van 3E was, stiekem tóch van enige invloed?
De sectie Klassieken dankt allen, OP en OOP, die op de een of andere manier hebben meegewerkt aan het plezierige verloop van deze dag én de voorbereiding ervan, van harte en hoopt in 2020 weer van jullie deskundigheid gebruik te mogen maken!

En niet te vergeten de PersoneelsPugna:
Het aantal deelnemers was beperkt, doch van zeer goede kwaliteit. Goede antwoorden, mooie toevoegingen en intrigerende inkijkjes in de psyche van een aantal van u. ..maar vooral genoten we van uw creatieve kijk op Narcissus.

Fijn dat Dennis Koreman (de quiz was dit keer niet voor niets herdoopt tot PersoneelsPugna) zijn ‘hellofobie’ (zoek maar op) wist te overwinnen en het OOP vertegenwoordigde en daarmee een tweede plaats wist te bereiken. Er kan er echter maar een de eerste zijn: Gefeliciteerd Inge Bekkers. De eeuwige roem is, althans voorlopig, voor jou !Terug