Succes tijdens olympiades Bericht geplaatst op: 24-4-2018

In de afgelopen periode zijn door onze leerlingen verschillende successen behaald tijdens olympiades:

• Pirette Claes (klas 4) en Gideon Deijkers (klas 3D) zijn door naar de finale van de wiskunde olympiade op 14 september aan de TUE.
• Daan Hoogers (klas 6) is derde geworden tijdens de tweede ronde van de scheikunde olympiade en negende tijdens de tweede ronde van de natuurkunde olympiade. Bij beide olympiades is Daan door naar de eindronde (beste 20). Helaas moet Daan nu kiezen met welke olympiade hij verder gaat. Ook Thijs Hoevenaars (klas 5) behoort bij de finalisten van de scheikunde olympiade die plaats vindt van 7 t/m 14 juni.
• 11 leerlingen uit klas 3 zijn door naar de tweede ronde van de NOJ (Natuurkunde Olympiade Junior). Het betreft: Dirk van Amelsfort, Alexander Blokland, Stan van Tilburg, Victor Sprenkels, Maarten Dirven, Kjell Cornelis, Marnix Bremmer, Xander van der Klis, Gideon Deijkers, Eline Kleton en Pol van Nijnatten. Waar en wanneer deze tweede ronde gaat plaatsvinden is nog niet bekend.
• Lauren Palamba (klas 3C) heeft de finale bereikt van de IJSO (International Junior Science Olympiade) op 22 juni op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Nijmegen.

Allemaal van harte gefeliciteerd!