Het is vandaag:
 
De bouwplaat van het Stedelijk Gymnasium
Tips voor het monteren van de bouwplaat van het Stedelijk Gymnasium Breda.

Het kan wellicht gebeuren dat je tijdens het in elkaar zetten van de bouwplaat een onderdeel zodanig beschadigt dat het niet meer bruikbaar is, bijvoorbeeld doordat je toch ergens op de verkeerde plaats snijdt. Dat kan tot gevolg hebben dat je dan het hele gebouw niet meer in elkaar kunt ztten. Wij willen kijken of we je dan kunnen helpen, bijvoorbeeld met een reservestukje. Stuur daarvoor een mail naar de administratie (adres zie onder aan de pagina).

Het monteren van de bouwplaat kan problemen opleveren voor mensen die ons gebouw niet heel goed kennen. Daarom volgen hier nog wat tips en foto’s in aanvulling op de instructie die je op de bouwplaat kunt vinden.

Het in elkaar zetten van de nieuwbouw gaat als volgt.
Je monteert eerst het dak (2.) Let goed op dat je de randen zo vouwt, dat je een soort bakje krijgt.Dit bakje monteer je in het open gat in het hoofdgebouw(1).Bij het in elkaar zetten van het hoofdgebouw kun je de vorm van het dak zien aan de vorm van de achtergevel. Als je het dak in de goede vorm gemonteerd hebt met de kleine driehoekjes, is het het gemakkelijkst als je eerst  de achtergevel(4) vastlijmt (deze heeft al de goede vorm) en daarna de in elkaar gelijmde voorgevel (3).Je ziet dat hier de dakkapellen al gemonteerd zijn. Als je zeker weet dat je deze wilt monteren kun je dat het beste doen, voordat je de nieuwbouw op de ondergrond vastlijmt, omdat je dan overal gemakkelijker bij kunt.

Plak daarna het geheel op de plattegrond, zet de halfronde uitbouw(5) in elkaar en plak deze op de plattegrond tegen de achtergevel aan. Aan de achterkant gezien zie het er dan zo uit.

 

Monteer dan de verbindingsgang en het muzieklokaal (6), en  de gymzalen met aanbouw (7). Op de volgende foto’s kun je zien hoe de afzonderlijke delen er uit zien als ze gemonteerd zijn. Ze zijn hier ook zo neer gezet als ze uiteindelijk aan elkaar komen.Plak dan eerst de verbindingsgang op de grondplaat.Vervolgens de gymzalen en aanbouw.Het muzieklokaal wordt deels over de verbindingsgang heen geplaatst. Op het dak van de verbindingsgang zie je de donkergrijze taartpunt waar het muzieklokaal op geplakt moet worden.Als alles goed gelukt is ziet het er zo uit: